© 2018 by Kelley Design Group.

COZY TRANSITIONAL

Downsizing does not mean sacrifice. Not when it comes to magnificent views, opulent appointments, or the balance of man and nature.

 

This home was designed to capitalize on the stunning views and natural features of the heavily tree-covered lot. Informed by the owners' desire to downsize, the floor plan's central feature is its airy, open feel. A vaulted wooden ceiling in the great room sets the tone. The use of multiple windows throughout enlivens the space.

 

Due to the unusual shape and slope of the lot, a clever side-entry in the front is designed to maximize the view. The lot features a seasonal brook in the front too lovely to miss. The home is nestled carefully into a hillside, with a retaining wall balancing the steep slope. All of this creates a space that is at once cozy and expansive; a just reward for a life well-lived.